wp-image-28aligncenter

OSA 3 (Juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä.)

Mustion linnaa ympäröi yksi Suomen suurimmista yksityisistä puistoista. Puisto rakennettiin alun perin barokkityyliin vuonna 1787, mutta 1800-luvun lopulla se uudistettiin englantilaistyyliseksi puistoksi. Puiston tunnelma on juhlava ja mahtipontinen, olisi hienoa tehdä täällä aikahyppy parisataa vuotta taaksepäin.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Linna sijaitsee Mustionjoen varrella. Tätä huikean kaunista huvimajaa olen ihastellut monessa lehdessä, oli hienoa päästä istuskelemaan siinä ihan oikeasti.

Joen rannasta alkaa puiston erikoisuus, kelluva lummepolku. Näin toukokuun loppupuolella lumpeet eivät ole vielä pinnassa, mutta lumpeiden kukinta-aikaan täällä näyttää varmasti upealta. Täytyy tulla uudestaan.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Linnan puistossa on myös patsaita. Naisfiguureita on rivissä useita. Yritin arvata millaista henkilöä kukin esittää, ennen kuin katsoin patsaan nimen kyltistä. Nyt sinä voit tehdä saman:

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Ensimmäinen patsas: Athena Nike, Voitonantaja / The Victorygiver
Toinen patsas: Epäröivä Venus / Hesitating Venus
Kolmas patsas: Turhamaisuus / Vanity (Antonio Bottinelli, 1870)

Puistossa näen ihastuttavan pariskunnan ja minun on pakko kysyä, saisinko ottaa heistä valokuvan. Vastaus on iloinen: ”No tottakai saat, mehän ollaan melkein yhtä vanhoja kuin tämä linna! Me sovitaan tänne hyvin.”

wp-image-28aligncenter

Marjatta ja Erik käyvät silloin tällöin kävelyllä Mustion Linnan puistossa, sillä heidän kesäpaikkansa sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä täältä. Juttelemme pitkät pätkät ja lopuksi saamme kutsun tulla tutustumaan heidän torppaansa, sitä ympäröivään puutarhaan ja Erikin erityiseen kokoelmaan. ”Kyllä me teille kahvit keitetään!”, iloinen pariskunta lupaa. Sovimme treffit juhannuksen tienoille. Eli tämä tarina se jatkuu vaan!

Teksti ja kuvat: Eeva Kangas  Lähde: mustionlinna.fi