wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

OSA 1/2 (Seuraavan osan voit lukea suoraan tästä)
Annan puutarha sijaitsee vuonna 1955 rakennetun talon pihapiirissä Loviisassa. Anna perheineen muutti tänne seitsemän vuotta sitten. ”Hurahdin heti puutarhan hoitoon. Vaikka lopputuloshan ei ole koskaan sellainen, mitä on mielessään etukäteen suunnitellut.”, Anna kertoo.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

”Tämä puutarha on rakennettu pienellä budjetilla. Kasveja on saatu sukulaisilta ja dyykattu autiotalojen pihoista. Autiotalojen koluaminen on vahvasti isältä peritty ominaisuus.”, Anna kertoo nauraen. Tontilla oli myös jo olemassa vanhoja perennoja, joita Anna on jakanut ja siirrellyt eri paikkoihin pihalla, kokeillut missä ne viihtyvät parhaiten.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Tässä penkissä kukkivat mahtavana ryöppynä muun muassa jättipoimulehdet, neilikat, rentotyräkit ja kallioiset. Annan lempikukat ovat perinteiset: unikot, pionit ja sormustinkukat. ”Ruusuista en tykkää yhtään! Ne ovat liian vaivalloisia ja jotenkin muodollisia. Niitä pitäsi jaksaa leikata, myrkyttää ja lannoittaa.”, Anna pohtii ja jatkaa: ”Pidän rehevämmästä meiningistä ja vapaasta rönsyilystä. Puutarhaa ei pitäisi liikaa yrittää ohjailla ja hallita. Käyn aina välillä pohdintaa päässäni siitä, mikä rikkakasvi on niin kaunis että se saa jäädä tänne.”

wp-image-28aligncenter

Tässä on Annan perheen tyylikäs ulkorakennus, jossa sijaitsee sauna, kesäkeittiö ja terassi. Rakennus remontoitiin täysin kolme-neljä vuotta sitten.

wp-image-28aligncenter

”Tämä oli punainen ja homeinen ulkorakennus. Aloitimme poistamalla homehtuneet eristeet. Vuotava katto korjattiin ja saunakammarista puhkaistiin pariovet terassille, ovet nikkaroi paikallinen puukäsityön opettaja. Remontissa käytettiin pääasiassa kierrätysmateriaaleja. Entisestä saunakammarista tuli kesähuone ja -keittiö. Köökissä keitellään perunat ja terassin vieressä hiillostetaan kala.”, Anna kertoo.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Lisää Annan puutarhaa tiedossa ensi viikon torstaina!

wp-image-28aligncenter

This is Anna’s relaxed garden, full of recycled things and old perennials, gathered from family, friends and abandoned old houses. Anna + family has a cool outhouse in the garden too. It used to be red and in a bad shape, but it was totally renovated three-four years ago. Now it’s a sauna and a summer house / kitchen with a nice terrace. More of Anna’s garden coming up next week!
 
Teksti ja kuvat: Eeva Kangas