AlmiHuhti17_1845

Alussa oli Almintalo, joka on kaunis kuin karamelli… mutta jotain sen ympäriltä puuttuu… tietenkin puutarha!

AlmiHuhti17_1800

Almintalon taka-alalla siintää Harjurinteen yhtenäiskoulu… voisiko sieltä tulla puutarhurit tähän pihaan? Voisiko tähän perustaa opetuspuutarhan, jossa koululaiset pääsisivät kokeilemaan erilaisia viljelyshommia?

AlmiHuhti17_1757

AlmiTouko17_2616

Kyllä voi! Almintalon puutarha-hanke käynnistyi vauhdilla huhti-toukokuussa 2017, kun pihaa ryhdyttiin siivoamaan ja valmistelemaan istutuksia varten. Kuvissa Tuomo Korpelan ja Tommi Niemelän ryhmä yläkoulun puolelta.

AlmiTouko17_2567

AlmiTouko17_2578

AlmiTouko_kombo3WEB

Pihalle saapui myös värikäs Sateenkaaripuu, sekä Kuormalavakeskuksen lahjoittamat viljelylaatikot. Laatikot ovat saaneet kylkiinsä iloiset kuosit. Niiden suunnittelusta ja maalauksesta vastasivat Matteus Pentin kahdeksasluokkalaiset kuvisryhmäläiset. Sateenkaripuun tekivät Hanna Neuvosen ja Kaisa Korpelan puutarhakerholaiset, puusta tuli heti lasten suosikki. Puu sai nimensä kun eräs ekaluokkalainen poika näki sen ensimmästä kertaa ja hihkaisi: ”Oo, miten hieno sateenkaaripuu!”

AlmiTouko17_2348

AlmiTouko17_2416

Laatikoiden täyttö mullalla oli iso urakka. 1B-luokan tytöt keskittyivät hommaan huolella.

AlmiTouko17_2446

Laatikoiden täyttöön osallistui myös 1A-luokka, tässä pidetään vähän huilitaukoa.

 

Tämän puutarha-hankkeen suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat puutarhurit Anna Palasmaa ja Eeva Kangas. Hankkeen rahoitus on saatu Varuboden Oslalta ja Uudenmaan kulttuurirahastolta, sillä on myös Loviisan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tuki. Viljelylaatikot lahjoitti Kuormalavakeskus ja kesäajan hoidosta huolehti kaupungin työpaja Akseli. Lämmin kiitos tukijoillemme. Puutarhan löydät osoitteesta Brandensteininkatu 3, Loviisa. Tervetuloa tutustumaan, puutarha on avoinna aina!