AlmiTouko17_2464

Almintalon pihan aurinkoiseen päätyyn on noussut parikymmentä lavaa, joista keskimmäiset ovat valmiit viljelyä varten.

AlmiTouko17_2455

Tänään kylvetään sekä kukkia että vihanneksia, eli silmäniloa ja syötävää. Kuvassa 1A-luokkalaiset Kaisla, Jenna, Liia, sekä koulunkäynnin ohjaaja Riina.

AlmiTouko17_2460

AlmiTouko17_2487

AlmiTouko_kombo2WEB

Siemenet vaativat vettä itääkseen, kastelukannuhommissa Jusa ja Aino.

AlmiTouko17_2553

Upouusi hyönteishotelli on saapunut puutarhaan, se houkuttelee lapsia luokseen kuin joulukalenteri: ”Hei, tulkaa katsomaan mikä ötökkä täällä nyt majailee!” Hyönteishotellin rakentelivat Hanna Neuvosen käsityöryhmäläiset.

AlmiTouko17_2698

Pihatöiden jälkeen mentiin vielä sisälle luokkiin katsomaan, miten alkukeväällä purkkeihin kylvetyt siemenet olivat ikkunalaudoilla itäneet. Todella komeasti! Purkkeihin kylvettiin sekä pomminvarmoja, että vähemmän pomminvarmoja juttuja: popcornin jyviä (=maissi), herneitä, papuja, sekä kurkun, kesäkurpitsan, samettiruusun, avocadon ja omenan siemeniä.

AlmiTouko17_2658

Hilma ja Aliisa kasvattivat muun muassa maissia ja herneitä.

AlmiTouko17_2662

Ainon, Eevan ja Annin viljelykset.

AlmiTouko17_2670

Mion taidonnäyte.

AlmiTouko17_2691

Henryn herneet itivät hienosti.

AlmiTouko17_2676

Arttu kasvattaa papuja.

Tämän puutarha-hankkeen suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat puutarhurit Anna Palasmaa ja Eeva Kangas. Hankkeen rahoitus on saatu Varuboden Oslalta ja Uudenmaan kulttuurirahastolta, sillä on myös Loviisan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tuki. Viljelylaatikot lahjoitti Kuormalavakeskus ja kesäajan hoidosta huolehti kaupungin työpaja Akseli. Lämmin kiitos tukijoillemme. Puutarhan löydät osoitteesta Brandensteininkatu 3, Loviisa. Tervetuloa tutustumaan, puutarha on avoinna aina!