wp-image-28aligncenter

Tallmon puutarhaa katsoessaan ei uskoisi, että vuonna 1980 koko tontti oli pelkkää kuivaa, tiheää kuusikkoa ja tiukkaa savimaata. Pitkän raivausurakan jälkeen tarvittiin taikatemppu jos toinenkin, jotta piha saatiin muutettua reheväksi keitaaksi, joka nykyään pursuilee kukkia ja hyötykasveja. Tämän kaikein on saanut aikaan Mirja Kankaanpää yhdessä puolisonsa kanssa. Nykyään pariskunnan kanssa pihalla rullailee myös neljä snautseria.

wp-image-28aligncenter

Yksi tärkeimmistä taikatempuista oli tontin kuivuuden muuttaminen kosteammaksi. Uusi mikroilmasto saatiin aikaan kahden lammen avulla.

wp-image-28aligncenter

Tallmossa tykätään kierrätyksestä ja kompostoinnista. Mirjan kasvihuone onkin tehty vanhoista kerrostalon ikkunoista. Kesällä kasvihuoneessa kasvavat vihannekset ja viiniköynnökset, syksyllä siellä pidetään rosvopaistijuhlat.

wp-image-28aligncenter

Mirjan hyötypuutarhan kausi starttaa siementen kylvöllä ja esikasvatetun purjon istutuksella.

wp-image-28aligncenter

Mutta ei siinä kaikki, tällä tontilla kasvaa hengästyttävän pitkä lista erilaisia vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Mirjalla on kokeilussa on jopa goji-marjat. Näistä ja muista Tallmon kukkivista ihmeistä ensi kerralla lisää, jahka kevät etenee!

Ai niin, Tallmon puutarhaan pääsee myös vierailulle Loviisan Avoimet Puutarhat -viikonloppuina. Hyvä tapahtuma!

wp-image-28aligncenter

New series begins! Gardens are brilliant & beautiful all year round. Maypop follows the life of Tallmo garden through spring, summer, autumn and winter. Tallmo belongs to Mirja and her husband, they have worked hard to transform their yard from a dry forest into an oasis full of flowers, vegetables, fruit trees, ponds – and a bunch of happy dogs. 
 
Teksti ja kuvat: Eeva Kangas