Bodnant Garden on Britannian National Trustin omistama ja ylläpitämä upea puutarha, joka sijaitsee Walesissa. Puutarha on päässyt aikojen saatossa rapistumaan, mutta nyt se halutaan nostaa uuteen kukoistukseen. Britannian top kymppiin, kun on kyse puutarhoista. Miljoonat paukkuu ja puutarhureilla riittää hommia. Välillä uhkana ovat kasvitaudit, myyrät ja Prinssi Charlesin vierailu. Tätä kaikkea A garden in Snowdonia -sarja seuraa, ensimmäisen jakson pääset katsomaan klikkaamalla tästä.

Sarjaa seuraamalla saa hyvän käsityksen siitä, millaista on suuren puutarhan puutarhureiden työ ja suunnitelmien kokoluokat. Samalla näkee myös upeita, vanhoja rhodoja, valtavia magnolioita ja Snowdonian henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Ai niin, ja myös nelimetrisiä jättiläisliljoja ja hortensioita, joiden leikkaamiseen puutarhuri tarvitsee köyden, kypärän ja valjaat..

Tämä oli tällä erää Maypopin viimeinen TV-vinkki (4/4), toivottavasti vinkeistä löytyy mukavaa katsottavaa joulun pyhiksi. Sohva, suklaata ja läjä puutarhaohjelmia, ou jeah.

Here comes Maypop’s last TV-tip for now. ”A garden in Snowdonia” tells about life in big and old Bodnant Garden. The garden has seen it’s best days, and now it’s time to bring it back to it’s glory. To Britain’s Top 10, when it comes to gardens. Lots of dedicated people, lots of pounds spent. An interesting project to follow & see what it’s like to take care of a huge garden. This is a gardean reality-show, I’d say! You can start watching it here.

 

Kuva ja teksti: Eeva Kangas