Mangoldi on ikivanha viljelykasvi ja konstailematon kasvatettava, satoa tulee helposti ja runsaasti. Ainoa syy, miksi kasvatan mangoldia omalla kasvimaallani, on siitä saatava herkullinen mangoldipesto. Pestoa kannattaa tehdä kerralla paljon ja laittaa pakkaseen talven varalle.

Mangoldipesto
4 dl kevyesti ryöpättyjä mangoldin lehtiä
noin 1 dl oliiviöljyä
noin 1 dl cashewpähkinöitä
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
1 rkl hunajaa / agavesiirappia
suolaa
mustapippuria

Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella mangoldi, öljy, pähkinät, sitruunamehu, valkosipulin kynsi ja hunaja / siirappi tahnaksi. Lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tarjoa pastakastikkeena tai leivän päällä. (Jos mangoldia ei ole saatavilla, pinaatti on erinomainen korvike.)
Lähde: herkkujakoukku.blogspot.com

 

wp-image-28aligncenter

Violetin värinen ”Purple Haze” -porkkana maistuu ja näyttää hyvältä.

Syksyn myötä Maypop Magazinen juttutahti vähän rauhoittuu ja kevättä kohden tultaessa taas kiihtyy. Vaikka ihan joka torstai täältä ei uutta juttua löytyisi, niin niitä tulee kuitenkin, eli pysy mukana. Huutelen myös Maypopin Facebookissa aina kun täältä löytyy uutta luettavaa.

Niin ja hei: muistakaa kerätä käpyjä nyt. Niistä tehdään täällä Maypopissa joulun alla koristeita. Pakkasten tultua käpyjä on hankala alkaa routaisesta maasta kaivamaan, tuli kokeiltua viime vuonna …

wp-image-28aligncenter

Fall has arrived to Finland, they say it will snow next week. Fortunately there are plenty of harvesting-goodies to comfort us. Along with the fall Maypop’s tempo will calm down a bit and will speed up again as we get closer to spring. But there will be things happening here during winter months too, so stay with us! And hey, remember to pick up some cones before everything freezes down outside. We will be making some christmas decorations out of them in December here in Maypop. Maypop Magazine can also be found in Facebook.
 
Teksti ja kuvat: Eeva Kangas