wp-image-28aligncenter

OSA 1 (Seuraavaan osaan voit siirtyä suoraan tästä.)

Synttärisankarin ystävät päättivät ottaa juhlakutsun vihjeestä vaarin, hankittiin kimppalahja. Sankarille ojennettiin juhlissa kortti, jossa luki näin: ”Lahjaksi sinulle on tiedossa Special Villi Niitty Mix, eli sekoitus tulppaaneja, narsisseja ja kevään ensimmäisiä kukkijoita omien toiveidesi mukaisesti räätälöitynä ja iskuryhmän istuttamana.”

Juhlat olivat kesällä ja syksyn tullen on aika lunastaa kortin lupaus. Mukana synttärilahjassa ovat historiallisiin tulppaaneihin erikoistuneet Else ja Vesa Leivo, Villi Niityn omistajat. He ovat suunnitelleet päivänsankarin puutarhaan sopivan sekoituksen kukkasipuleita, yhteensä huikeat 300 kappaletta.

wp-image-28aligncenter

Aluksi sipulit kaadetaan samaan koriin ja sekoitellaan hyvin. Korista sipulit sirotellaan maahan ja annetaan putoilla vapaasti ympäriinsä.

wp-image-28aligncenter

Vapaan pudotuksen ansiosta sipulit laskeutuvat satunnaisiin paikkoihin, eivät liian järjestelmällisesti. Mihin sipuli putoaa, siihen se myös istutetaan. Näin saadaan luonnollisen näköinen lopputulos.

wp-image-28aligncenter

Sipulit istutetaan syvälle, suunnilleen tähän syvyyteen.

AjurinTulp_4841Wwp-image-28aligncenter

Ja ei kun kaivuuhommiin. Pionien joukkoon istutetaan sekoitus kolmea eri tulppaanilajiketta. Ne ovat: ’Couleur Cardinal’ (punainen), ‘Ballerina’ (oranssi) ja ‘Ronaldo’ (tumma purppura).

wp-image-28aligncenter

Tulppaanien istutuksen jälkeen pionipenkin viereen kaivetaan ura. Uraan sirotellaan sipulisekoitus, tällä kertaa kirjopikarililjoja, scilloja ja narsisseja.

wp-image-28aligncenter

Samaa luonnollisuuden periaatetta noudatetaan tässäkin sipulien sijoittelussa. Minne ne putoavat, siihen ne istutetaan. Muista nostaa sipulit pystyasentoon, ennen kuin peität ne mullalla.

wp-image-28aligncenter

Sinne upposi 300 sipulia. Maypop Magazine saapuu tarkastamaan tilanteen keväällä!

Teksti ja kuvat: Eeva Kangas