wp-image-28aligncenter

Rinnepuutarhan rakentaminen on rankkaa puuhaa, mutta Anja ja Mikael Kamlin ovat onnistuneet siinä nappiin. Tämä kukkia pursuileva rinne ei näytä rakennetulta, vaan siltä kuin se olisi noin vain ja itsestään paikoilleen kauniisti asettunut. Helppoako? Ei taatusti, mutta rennot puutarhurit saavat sen vaikuttamaan siltä. Työnjako menee niin, että Anja visioi ja Mikael kaivaa.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Anja ja Mikael aloittivat pihansa pengerrysurakan vuonna 1994, tuolloin heidän edessään oli paljas rinne. Nyt rinteen kukkapenkeistä löytyy muun muassa jättipoimulehtiä, mehikasveja, mirrinminttua, lemmikkejä, (itsestään ilmestyneitä) päivänkakkaroita, päivänliljoja ja havukasveja. Mutta laventeli ei vaan kuulemma onnistu!

wp-image-28aligncenter

Tämän pienikokoisen pensaan olen lisännyt omalle pakko saada -listalleni: laikkukirjokanukka.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Rinnetontin pengerrys on ollut pitkä projekti: kiviä on kannettu ystävien kanssa metsistä ja hiekkakuopilta. Rhodokseltakin rahdattiin kotiin seitsemän kiloa valkoisia kiviä. ”Ystävät ja sukulaiset jäivät tuolloin tuliaisten suhteen nuolemaan näppejään, mutta kun meillä on tämä kivihimo.”, Anja nauraa.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Aiemmat Kristiinankaupunki-aiheiset jutut löydät tästä ja tästä. Kamlinien piha ei ollut mukana Kristiinankaupungin Avoimet Portit -tapahtumassa, mutta mahtavaa että visiitti tähän kauniiseen puutarhaan onnistui kuitenkin. Kiitos Anja ja Mikael!

wp-image-28aligncenter

This garden belongs to Anja and Mikael Kamlin, they have built their garden on a steep slope. No wonder the couple is mad about rocks! This garden was very tough to build, but very beautiful to look at now.
 
Teksti ja kuvat: Eeva Kangas