wp-image-28aligncenter

Sain viestin ystävän äidiltä: ”Täällä olisi nyt hunajaruusut maksimikukassaan, haluaisitko tulla kuvaamaan?” Halusinhan minä, mutta en arvannut, miten komea ilmestys minua perillä odottaisikaan.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Tämä hunajaruusu on nimeltään ”Rosa Helenae Lykkefund”. Sen tuoksu on huumaava ja kermanvalkoisia kukkia tuntuu riittävän loputtomasti.

Ystäväni äiti, Pirjo, kertoo että muutama vuosi sitten tämän ruusun elämä oli veitsen terällä. Ruusu oli yhden vuoden verran pelkkä ranka ja se kaivettiin ylös pois heitettäväksi. Mutta viime hetkellä päätettiinkin, että ”laitetaas takas ja katsotaan vielä”. Ja siitä se sitten taas lähti kuin lähtikin kasvuun. Alkuperäisen ruusun kaveriksi haettiin tamitarhalta vielä toinen samanlainen ja nyt ne muodostavat yhdessä komean kaaren. Tätä pihan kruunua varjellaan. Pirjon lapsenlapsikin on osallistunut kirvojen karkoitus -taistoon ja suihkutellut ruusuja Mäntysuopa-liuoksella.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Kun tämä komeus on kukassa, kannattaa olla kotosalla: ”Hunajaruusun kukinta on lyhyt, noin viikon se kestää ja sitten se on ohi.”, Pirjo kertoo. Mutta onneksi voi ottaa valokuvia ja jatkaa ihailua.

PS: Liity mukaan Maypop Magazinen Facebookiin tästä!

wp-image-28aligncenter

This honeyrose is called ”Rosa Helenae Lykkefund”. I got an invitation from my friends mom to come and take some pictures of this magnificent sight in their garden. Endless amount of cream white flowers with a lovely scent. This rose arch is the crown of this garden. Even though it appeared to be dead a few years back. It was given one more chance to cheer up.  And it did – look at it now!
 
PS: Join Maypop Magazine in Facebook here!
 
Teksti ja kuvat: Eeva Kangas