OSA 1
Nyt ei puhutakaan ihan pienestä kukkapenkistä. Vaan tulossa on pikemminkin ”roomalainen alttari”, kuten isäni tätä operaatiota kutsuu. Koska pidän paljon ennen & jälkeen -jutuista, tehdään tästäkin sellainen.

wp-image-28aligncenter

Operaatio alkoi jo viime syksynä, kun ystävämme Vekku tuli pullakaffe-palkalla raivaamaan pihakummultamme pahimmat puskat ja juurakot pois. Tulevan kukkapenkin rajat piirrettiin maahan valkoisella spray-maalilla.

wp-image-28aligncenter

Ja sitten: kevät ja perustuskivet, joilla kukkapenkki on tarkoitus pengertää kummun reunalle. Kivet ovat isoja ja niitä on paljon. Mies vuokraa järeän poran ja piikkailee kiviä pienemmäksi viikonlopun verran. Tästä naapurit tykkää.

wp-image-28aligncenter

Pienittyjä kiviä roudataan ympäri kumparetta nokkakärryillä ja hiki virtaa. Tuskaa lisää myös se, että raskaita kiviä pitää venksalta paikasta toiseen, kunnes jokaiselle löytyy sopivan muotoiset ja -kokoiset kaverit. Ajatuksemme ovat kanssanne, Egyptin pyramidien rakentajat.

wp-image-28aligncenter

Onneksi mukana mutavellissä on kannustavia lauseita laukova pikkutyyppi.

wp-image-28aligncenter

Pari viikonloppua siinä meni, mutta niin vaan koitti päivä, kun murikat saatiin nättiin järjestykseen. Tässä kuvassa se ei kunnolla näy, mutta kivipengerrys kaartaa myös kummun toiselle puolelle.

wp-image-28aligncenter

Olimme jo etukäteen päättäneet, että kun viimeinen kivenmurikka saadaan paikoilleen, skumppapullo aukeaa. Mutta niinhän siinä sitten kävi että parin lasillisen jälkeen uupunut pääurakoitsija nukahti pihanurmikolle…

wp-image-28aligncenter

Seuraavassa jaksossa maanparannushommia ja kukkasuunnitelmia!

Teksti ja kuvat: Eeva Kangas