wp-image-28aligncenter

OSA 2/2
(Juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä)

Annan isolla pihalla on hyvin tilaa sekä kukkaistutuksille että hyötypuutarhalle. Tontin reunalla virtaavasta pienestä joesta saatava ravinteikas kasteluvesi riehaannuttaa kasvit kasvamaan.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Annan hyötypuutarhassa kasvaa vaikka mitä, muun muassa valkoista mangoldia, pinaattia, härkäpapuja, mansikoita, kurkkuja, porkkanoita, tomaatteja, retiisejä ja sipuleita. Vau. Mutta on myös lajikkeita, joita Anna välttelee: ”Parsaan ja pelargoneihin en koske. En tiennyt, että parsa voi kasvaa niin, ettei siihen tule sitä kaali-osaa! Kesäkurpitsakin oli mustalla listalla, mutta viime kesänä sain ystävän lapselta kurpitsan taimen ja onnistuin kuin ihmeen kaupalla sen kasvattamisessa. Onnistuminen muutti mieleni.”

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Anna kertoo tykkäävänsä leipomisesta ja kotona puuhailusta. Näistä raparpereista syntyy kohta piirakka.

wp-image-28aligncenter

Puutarhakierroksen välissä hörpätään kahvit melko hyvän näköisistä mukeista. Mukit Anna sai mieheltään äitienpäivälahjaksi. ”Näiden saaminen vaatii kyllä ankaraa vihjailua.”, Anna kertoo nauraen.

wp-image-28aligncenter

Puutarhahommien ja leipomisen lisäksi Anna on taitava ompelija. Annan työhuoneessa talon kellarikerroksessa syntyy muun muassa tilkkutöitä, essuja, kasseja ja mekkoja kierrätyskankaista. ”Syntyy kaikenlaista, inspiraation ja materiaalin mukaan. Myyn töitäni erilaisissa myyjäisissä.”, Anna kertoo. Jos kiinnostuit Annan töistä, niitä voi tiedustella häneltä sähköpostilla: a_palasmaa@hotmail.com.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Tässä vielä Annan upeaakin upeammat mustat salkoruusut. Ruusujen siemenet matkasivat Annan taskun pohjalla Kööpenhaminasta Loviisaan. Ne ovat nyt ensimmäistä kertaa näin runsaassa kukassa.

wp-image-28aligncenter

Täytyy sanoa, että Annalla on mahtavan rento ote puutarhansa hoitoon. Kaikesta huomaa että visuaalista silmää löytyy ja Anna on onnistunut luomaan pihasta kauniin kokonaisuuden. Täällä tulee kotoinen fiilis ja naurua riittää, kiitos Anna!

wp-image-28aligncenter

Last week we visited Anna’s garden and saw her stylish outhouse and perennials. (Have a look here.) This week we’ll have a look what else is there. Anna has a big veggie garden. She’s growing soooo many things: spinach, tomatoes, beans, strawberries, carrots, cucumbers, onions etc. Anna also enjoys baking and sewing. She makes for example bags, dresses and aprons out of recycled materials. ”What comes out depends on available fabrics and inspiration.”, she says. Anna sells her work in fairs, but you can also send her an email: a_palasmaa@hotmail.com.
 
It was very nice visiting Anna’s garden – such a relaxed and cosy atmosphere and a lot of laughter, thanks Anna!
 

wp-image-28aligncenter

Teksti ja kuvat: Eeva Kangas