AlmiKesa17_2839

Kesäkuun alussa puutarhalla kokoontuivat Loviisan kaupungin vapaa-aikatoimen leiriläiset. Päivä aloitettiin maistelemalla erilaisia yrttejä: ruohosipulia, suklaaminttua, appelsiinitimjamia, sitruunabasilikaa ja curryyrttiä.

AlmiKesa_kombo6

Yrtit herättivät maistelijoissa syvää epäilystä ja iloisia yllätyksiä: jostain yrtistä tykättiin, jotain vihattiin, ja makuasiat tuppasivat menemään vielä ristiin.

AlmiKesa17_3006

Päivän aikana päästiin myös istuttamaan samettikukan taimia ja kylvämään krasseja, ruiskukkia, mangoldia ja herneitä.

AlmiKesa17_3001

Aina oli aikaa ottaa myös parit hyvät muuvit.

AlmiKesa_kombo3

Sateenkaaripuu on opetuspuutarhan ehdoton ässä, väripilkku ja katseenvangitsija, varsinkin nyt kun laatikoihin kylvetyt siemenet ovat vielä itämisvaiheessa.

AlmiKesa17_2898

AlmiKesa_kombo4

Puu sai myös asukkaita, kun 1A-luokka nikkaroi sen oksille ötökkäfarmin.

 

Tämän puutarha-hankkeen suunnittelusta ja ohjauksesta vastaavat puutarhurit Anna Palasmaa ja Eeva Kangas. Hankkeen rahoitus on saatu Varuboden Oslalta ja Uudenmaan kulttuurirahastolta, sillä on myös Loviisan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tuki. Viljelylaatikot lahjoitti Kuormalavakeskus ja kesäajan hoidosta huolehti kaupungin työpaja Akseli. Lämmin kiitos tukijoillemme. Puutarhan löydät osoitteesta Brandensteininkatu 3, Loviisa. Tervetuloa tutustumaan, puutarha on avoinna aina!