Nani Brunini on lahjakas brasilialainen kuvittaja. Myös Maypop Magazinen etusivun kuvitus on Nanin käsialaa.
Nähtyäni yllä olevan ”Floral blue” -julisteen Nanin nettikaupassa, oli selvää kenet haluaisin Maypop Magazinen kuvituksen tekijäksi. Ilokseni hän suostui tehtävään. Mielestäni Nanin kukkakuvituksissa on hyvä ote – jätetään söpöilyt muille!

nannona_kuvaWWW

Nani, kuka olet ja mistä tulet?
- Olen kuvittaja, kotoisin Brasiliasta, mutta tällä hetkellä asun San Franciscossa. Eniten elämässä pidän ystävistäni, isosta perheestäni, matkustamisesta ja uusien asioiden oppimisesta. Uudet ihmiset, ruoat, kielet ja erilaiset tavat katsoa maailmaa kiinnostavat.

Entä työsi kuvittajana?
- Olen aina rakastanut piirtämistä. Koulussa tein yksityiskohtaisia piirroksia biologian aiheista, historiallisista henkilöistä, kemiallisista reaktioista, you name it. Nykyään piirrän mitä tahansa mieleen juolahtaa. Yleensä lopputulos on värikäs ja täynnä yksityiskohtia. Useimmat työni ovat käsin piirrettyjä, tapanani ei ole pahemmin luonnostella. Rakastan kynä-paperi -yhdistelmän spontaaniutta. Sillä siinä, kuten elämässäkin, ei ole undo-nappulaa! Jos teet virheen, homma on saatava toimimaan silti.

Mistä sait idean Maypop Magazinen kuvitukseen?
Kukat ovat hyvin yleinen teema, joten oli mahtava haaste yrittää löytää erilainen tapa kuvittaa puutarha. Olen myös hyvin inspiroitunut suomalaisesta luonnosta: niin paljon cooleja muotoja ja värejä. Myös vuodenaikojen erilaisuus on kiehtovaa. Vaikka asuin kaksi vuotta Helsingissä, paljon on vielä näkemättä!

Harrastatko itse puutarhanhoitoa?
Rakastan sitä! Mikä mahtava kuntoilumuoto, kun haluaa aivoille lepoa. Meillä on San Franciscossa pieni puutarha takapihallamme. En ole kovin taidokas puutarhuri, joten satsaan värikkäisiin, mutta helppoihin kukkasiin. Onneksi niitä on paljon Kaliforniassa.

Lisää Nanin töitä löydät täältä: www.nannona.com

wp-image-28aligncenter

Teksti: Eeva Kangas  Kuvat: Nani Brunini
avainsanat: kukat, kuvittajat