En ole aiempina vuosina raaskinut katkaista amarylliksiä maljakkoon, mutta tänä vuonna rohkaistuin, ja huomasin, että kukat kestävät maljakossa nätteinä jopa pidempään. Ja vielä villimmäksi menee: Hus & Hem Trädgård -lehdessä kehoitetaan katkaisemaan amaryllikset ja ripustelemaan kukat varrestaan pää alaspäin roikkumaan. Nimittäin amarylliksen varsi on ontto. Varteen kun kaataa vettä, niin kukinnolla riittää voimia pysyä hehkeänä.

wp-image-28aligncenter

Ne-ro-kas-ta, näitähän voi ripustella minne vain!

wp-image-28aligncenter

Omasta mielestäni joulukuusi ei kimalluksia ja glitteripalloja kaipaa. Yksinkertaiset ja perinteiset kuusenkoristeet syntyvät kävyistä ja ripauksesta valkoista akryylimaalia. Käpyjen kaveriksi vähän olkikoristeita ja kynttilöitä ja aavot – se on siinä.

wp-image-28aligncenter

wp-image-28aligncenter

Maalatut kävyt ovat käteviä myös naamiointitehtävissä. Jos et jaksa istuttaa kaupasta ostettuja hyasintteja ja amarylliksiä ruukkuun, rumat muovipurkit voi piilottaa näin: sujauta muovipurkki parempaan astiaan ja viimeistele huijaus sirottelemalla kukan juurelle käpyjä. Helppoa kuin mikä. Sitten ei kun Whamin ”Last Christmas” soimaan ja lomille – hyvää joulua kaikille!

PS: Jos et ole vielä käynyt Maypopin Facebookissa, pääset sinne tästä.

wp-image-28aligncenter

Christmas is almost here, so here comes a few decorating tips. A brilliant way to use amaryllises is to cut them and hang them upside down. Just fill the stem with water and the flowers will bloom beautifully. This great idea came from Hus & Hem Trädgård -magazine.
 
Painted pine cones are traditional and simple, beautiful on a christmas tree with some candles. Or you can use the cones to hide ugly plastic pots when you buy hyacinths or amaryllises. Just drop the plastic thing into a better pot and finish with cones. Nice & simple and no need to plant anything.
 
Now it’s time to play Wham’s ”Last Christmas” and enjoy the holidays. Merry Christmas everybody!
 
PS: If you haven’t been to Maypop’s Facebook yet, you can find it here.
 
Teksti ja kuvat: Eeva Kangas